МОЄ МАЙБУТНЄ В МОЇХ РУКАХ

Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо.

І Ви раптом виявите, що робите неможливе.

Св.Франциск Ассизський

 

11.03.2020 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Валентина Касаткіна-Белікчі виїздила до Бритівського ЗЗСО.

З учнями 9 класу спеціаліст провела семінар на тему «Моє майбутнє в моїх руках». Ознайомила дітей та розібрала з ними формулу вибору професії «Хочу. Можу. Треба» та наголосила на важливості цього вибору. 

Девятикласники охоче дискутували на тему майбутнього працевлаштування і, як окремий аспект – за кордоном. Але ж жити за кордоном це не лише отримувати заробітну плату вищу, ніж на Батьківщині, це підпорядковуватись менталітету інших країн, це приректи себе на життя без рідних (адже всіх близьких з собою не забереш), це вивчення і зобовязання дотримуватись чужої культури, але найголовніше – вас там ніхто не чекає. Звісно, кожен сам вирішує для себе що і де робити, як і де жити, але після вищевказаної  інформації кількість бажаючих покинути Україну значно зменшилась.

Після інформаційної частини учні пройшли «Тест на професію по типу особистості». Визначення майбутньої справи їх життя приблизилося іще на крок.


Фото без описуФото без опису