Виховний захід на тему «Твоє життя – твій вибір»

 

  «Добром завжди досягнеш більшого,

     ніж грубою силою

                                                                                                                      Езоп 

 

           Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, який  спрямований на підвищення рівня правової культури населення, особливо учнівської молоді.

     16 грудня 2020 року старшим інспектором Білгород-Дністровським міськрайонним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою Кузнецовою та психологом відділу Оленою Чумак в рамках тижня права, було проведено виховний захід на тему «Твоє життя – твій вибір» для учнів 89 класів Білгород-Дністровської ЗОШ № 3. Метою даного заходу стало навчити учнів уникати конфлікту в житті, конструктивно відстоювати власні кордони, уміти спілкуватися, дружити між собою, розвивати в дітях загальнолюдські чесноти, виховувати товариські стосунки, а також вчити дітей сприймати ситуації аналізувати їх і знаходити шляхи виходу з проблемних ситуацій. 

          Учні були позитивно налаштовані, оскільки дана тема для них є досить близькою. Разом з учнями було визначено поняття «конфлікт», стилі поведінки у конфліктній ситуації, шукали позитивні шляхи виходу з конфлікту та способи їх попередження. Учасники заходу вели дискусії та мали змогу проектувати себе в майбутньому. Проведене заняття мало позитивних результат оскільки учні отримали знання щодо ефективності аналізування своїх дій та вчинки та їх вплив на майбутнє, розвивали навички щодо уникнення та подолання конфліктної ситуації.  Захід було урізноманітнено повчальними відеороликами «Твоє життя – твій вибір» та «Буває і таке».

 

Білгород-Дністровський МРВ Державної установи «Центр пробації» в Одеській області