Можливо, це зображення (‎карта та ‎текст «‎ЯщуР НА КОМЕРЦЙНИХ ГОСПОДАРСТВАХ Висококонталюозна BipycHa хвороба, яка вражас велику poraty худобу, свиней, овець Ki3 та нШих парнокопитних жуйних тварин بر Для уникення ризику занесення ящуру ззакордону, ввозьте тварин тίльки благополучних щодо Bipycy ящуру Kpaih . тварини Люди транспорй засоби BiTep CiHO продукти тваринного походження одяг та взуття смйя для збору Tpynie корм Ta вода ЯК ЗАПОБГТИ НФΙкуВАННю? контроль доступом тварин обладнання ") належна утилизация гною. СМиТТя мертвих тварин сан.тарна обробка будивель, транспортних засобив обладнання контроль ввезення тварин y pasi пίдозри щодо наявной хвороби свίйських або диких тварин, негайно повидомте npo це Держпродспоживслужбу дЕРКГРОДСПОНИВСЛУНБА İnAyembEr карчовик EU4SaferFood ПРЯМУЕМО РАЗОМ‎»‎‎)

Закритий режим роботи комерційного господарства – надійний метод убезпечення поголів’я від низки інфекційних хвороб, зокрема ящуру. Адже ящуром тварина може інфікуватися від іншої дикої або свійської тварини (для щойно придбаної худоби необхідно забезпечити 30 денний карантин).

Також вірус ящуру може переноситись з кормами, інвентарем, транспортом, на взутті та одязі персоналу і, навіть, – вітром.

У спільній з європейським проєктом EU4SaferFood інфографіці наочно зображені всі можливі шляхи зараження ящуром.

Нагадуємо, що ящур – вірусна хвороба, спільна для людей і тварин, що призводить до вибраковки всього поголів’я. Україна наразі є вільною від ящуру, проте в сусідніх країнах він фіксується.

У разі підозри щодо наявності хвороби у свійських тварин необхідно негайно повідомити територіальний орган Держпродспоживслужби у вашому регіоні.

#ящур #стоп_ящур

#foot_and_mouth_disease