МАРАЗЛІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БІЛГОРОД -ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 ХХХVІІІ сесія VІІІ скликання 

 

Р І Ш Е Н Н Я (ПРОЕКТ)

 

12 вересня  2024 року                              с. Маразліївка                                   _______

 

Про внесення змін  до  Регламенту  Маразліївської сільської ради  VІІІ скликання та

Положення про постійні комісії  Маразліївської сільської ради  VІІІ скликання

Відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування” № 3590-IX від 22 лютого 2024 року, керуючись пунктом 1 частини першої статті 26, частинами п’ятнадцятою, вісімнадцятою статті 46, частинами дев’ятою-десятою статті 47, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення прозорості при прийнятті рішень Маразліївською сільською радою та її постійними комісіями з питань реалізації повноважень місцевого самоврядування,  сільська рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести до Регламенту Маразліївської сільської ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням Маразліївської сільської ради від 17.11.2020 року № 6-VІІІ «Про затвердження регламенту Маразліївської сільської ради  VІІІ скликання» (далі - Регламент), такі зміни:

1.1. Пункт 1 статті 1 Розділу І  викласти в такій редакції:

«Порядок проведення першої сесії Маразліївської  ради, порядок обрання секретаря сільської ради, скликання чергової та позачергової сесій  Маразліївської сільської ради, призначення пленарних засідань Маразліївської сільської ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття рішень  Маразліївської сільської ради про затвердження порядку денного сесії та з інших процедурних питань, а також порядок роботи сесії визначаються регламентом  Маразліївської сільської ради з урахуванням вимог Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в України», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та інших законів. До прийняття регламенту ради чергового скликання застосовується регламент сільської  ради, що діяв у попередньому скликанні”.

1.2. Доповнити статтю 42 глави 3 розділу ІІІ «Пленарні засідання ради» пунктом 3 такого змісту: 

«Пленарне засідання Маразліївської сільської ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу,  крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації.

Пленарне засідання Маразліївської сільської ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання Маразліївської сільської ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення

засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання  на офіційному веб-сайті Маразліївської сільської ради.

Визначення способу та технічних засобів трансляції пленарних засідань в мережі Інтернет, безпосереднє здійснення трансляції пленарних засідань Маразліївської сільської

 

ради в мережі Інтернет, їх відеофіксації, зберігання і оприлюднення таких відеозаписів на  офіційному веб-сайті Маразліївської сільської ради, надання доступу до відеозаписів пленарних засідань Маразліївської сільської ради за запитом на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечує апарат Маразліївської сільської ради та її виконавчого комітету з урахуванням вимог законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах, про інформацію та доступ до публічної інформації».

1.3.  Пункт 1 статті 3 Розділу І  викласти в такій редакції::

«Під час сесії Маразліївської сільської ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної».

2. Внести до Положення про постійні комісії Маразліївської сільської ради  VІІІ скликання, затвердженого рішенням  Маразліївської сільської ради від 17.11.2020 року № 8 - VІІІ  «Про затвердження Положення про постійні комісії Маразліївської сільської ради», такі зміни:

2.1. Пункт 1.8. Розділу 1 викласти в такій редакції: 

«Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії».

2.2.Доповнити Розділ 1 пунктами 1.11, 1.12 та 1.13 такого змісту: 

«Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу (крім трансляції розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

Засідання постійної комісії підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням не менше п’яти років та оприлюдненням відеозапису засідання. Відеозапис засідання постійної комісії оприлюднюється в частині, що транслюється, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання на офіційному веб-сайті Маразліївської сільської ради.

Визначення способу та технічних засобів трансляції засідань постійних комісій  Маразліївської сільської ради в мережі Інтернет, безпосереднє здійснення трансляції засідань постійних комісій Маразліївської сільської ради в мережі Інтернет, їх відеофіксації, зберігання і оприлюднення таких відеозаписів на офіційному веб-сайті Маразліївської сільської ради, надання доступу до відеозаписів за запитом на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечує апарат Маразліївської сільської ради та її виконавчого комітету з урахування вимог законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах, про інформацію та доступ до публічної інформації».

2.3. Пункт 3.4. Розділу 3 викласти в такій редакції: 

«За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії Маразліївської сільської ради готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проєкти порядку денного засідань постійної комісії Маразліївської сільської ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

3. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення, крім положень пунктів 1.2. та 2.2. цього рішення  (в частині проведення трансляцій пленарних засідань Маразліївської сільської ради та засідань постійних комісій Маразліївської сільської ради,

які набирають чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

 

 

            4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань

прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту та регуляторної діяльності (голова комісії ПЕСТОВ О.В.)

 

 

 

 

Сільський голова                                                                Віктор ТОПОР