Возможно, это изображение текст «ПРАВИЛА бЕЗПЕкИ НА ВОДИ IHCTEPCTBO ОХОРОНИ МИНСТЕРСТВО ЗДОРОВЯ УКРАННИ завжди плавайте: кимось, навить якщо ви досвдченим плавцем; уникайте "дикИХ» водойм; уникайте купання ПίД час шторму, грози або сильного витру: не стрибайте воду висот Ta MOCTİB, особливо, невдома глибина стан дна; naM' ятайте про можливй течи Ta хвилί; уникайте небезпечних irop на водь: якщо вίдпочиваете 3 ДίтЬмИ завжди тримайте x ПоЛИ зору: не запливайте за буй не намагайтесь вилити на них; дίзнайтеся, яК надавати домедичну допомогу pa3i утоплення. не заходьте у воду В CTaHi алкогольного cn яниня; якщо не BMIETE добре плавати, використовуйте рятувальний жилет або iHwi стандартизовани плавальнй засоби;»

Попри те, що через ризики обстрілів місцева влада в різних регіонах часто рекомендує утримуватись від купання, щороку вода забирає сотні життів.

За даними ДСНС, станом на 30 травня від початку року на водоймах України загинули 294 людини, з них 19 – діти. У всьому світі утоплення є третьою провідною причиною смерті від ненавмисних травм, – кажуть у ВООЗ.

Найчастіше люди гинуть внаслідок порушення правил поводження у воді.

Міністерство охорони здоров'я України розповідає про правила безпеки у випадку, якщо ви вирішили «освіжитися» в літню спеку у місцевій водоймі👇