«Чорнобиль – це рана, яка не загоїться ніколи»

 

Чорнобиль це слово стало символом горя і страждання та покинутих домівок.Чорнобиль – це місто якого немає.

Цей день,26 квітня 1986 року, увійшов до світової історії як день, який змінив долю сотен тисяч людей, день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.  

Вночі 26 квітня 1986 рокув 01:23 на АЕС, що знаходиться на території України, стався вибух. Будівля четвертого енергоблоку, покрівля машинного залу частково обвалилися. В результаті аварії стався викид в навколишнє середовище до 380000000 кюрі радіоактивних речовин, зокрема ізотопів урану, плутонію, йоду, цезію, стронцію. Всього в атмосферу було викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. Радіаційному забрудненню піддалися регіони України з територією майже 60 тисяч квадратних кілометрів і з населенням 2,6 мільйона осіб.

26 квітняУкраїна відзначатиме 37 роковину трагедії. В день пам'яті та шани загиблим, при підтримці кіноклубу Docudays UA при уповноважених органах з питань пробації, модератором кіноклубу Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» Ольгою Городецькою,  з засудженими субєктами пробації переглянуто документальний фільм Сергія Буковського «Десять років відчуження».

Низький уклін і довічна шана всім, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха, хто ціною власного життя подарував майбутнє всьому людству.

Фото без опису