· 

Возможно, это изображение (2 человека, мебель и текст)

Возможно, это изображение (текст «умови безбар'ерного сплкування у фокусі завжди людина перше головне правило "<спочатку мае бути людина>>. якщо не знаете, як сказати правильно, починайте фразу 3 "<людина ...>>, a дал зазначайте ii риси чи стан здоров наприклад, людина 3 нвалднстю або людина 3 аутизмом. B ншому випадку, якщо ви користуетесь словами <<нвалд" чи "аутист", -ви зводите особливсть людини до всього лиш одне? ознаки. [8 адниця-уповноважена президента украйни питань безбар'ерности MINISTRY OF FOREIGN DENMARK Danida UN DP»)

Мова також може бути безбар’єрною. Слова мають не манший вплив, аніж наші дії.

У фокусі завжди людина. Перше і головне правило – «cпочатку має бути людина». Якщо не знаєте, як сказати правильно, починайте фразу з «людина з…», а далі зазначайте її риси чи стан здоров’я. Наприклад, людина з інвалідністю або людина з аутизмом. В іншому випадку, якщо ви користуєтесь словами «інвалід» чи «аутист», – ви зводите особистість людини до всього лиш однієї ознаки.

Запитайте саму людину. Запитати у самої людини – абсолютно нормально, це прояв чуйності та тактовності. У такому випадку комунікація з двох боків буде комфортною і коректною. Зрештою, ніхто краще самої людини не знає, як до неї звертатися, і що, навпаки, робити небажано.

Використовуйте фемінітиви. Використання фемінітивів – це повага до жінок та їхнього права на професію.

Вживайте клінічні терміни та діагнози лише у потрібному контексті. Використання медичної термінології стосовно інших людей зазвичай сприймається як лайка і досить сильно ображає. «Хворий», «олігофрен» та інші слова подібного типу можуть бути використані тільки у медичному контексті. Безбар’єрна мова розводить питання діагнозів, залишаючи їх лікарям, і звертання до співрозмовників.

Називати все своїми іменами. Це правило, що може звучати як «не давати власних оцінок життю іншої людини». Наприклад, у формулюванні «людина, що страждає на психічний розлад». Утім, ця людина може бути у терапії чи ремісії, і вести досить комфортний спосіб життя. Тому ми говоримо «має», «живе», — «людина, яка має інвалідність», «людина, яка має психічні порушення», «людина, яка живе з ВІЛ».

Возможно, это изображение (текст «умови безбар'ерного сплкування запитайте саму людину запитати y само" людини- абсолютно нормально це прояв чуйност та тактовност. такому випадку комункация двох бокi?в буде комфортною коректною. зрештою, HIXTO краще краще самой людини не знае, як до не звертатися, що, навпаки, робити небажано. радниця-уповноважена президента украйни питаньбезбарерност MINISTR FOREIGNAF OF FDENMARK Danida UN DP»)

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст «умови безбар'ерного сплкування колежанка використовуйте фемнтиви майстриня 3 манкюру використання фемнтивi?в- це повага до жнок та ёхнього права на професю. тренерка бухгалтерка автослюсарка кондитерка захисниця докторка радниця -уповноважена президента украйни питань безбар'ерност нженерка MINISTRY OF FOREIGN DENMARK UN DP»)

Нет описания фото.