Сьогодні, 28 грудня 2021 року голова райдержадміністрації Василь Самокиш   провів щотижневу апаратну нараду за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації  та територіальних підрозділів  центральних органів виконавчої влади.

Розпочалася  апаратна нарада із акцентування уваги  щодо  співпраці  працівників райдержадміністрації, закріплених за територіальними громадами Білгород – Дністровського району, відповідальних за здійснення взаємодії з органами місцевого самоврядування з питань водопостачання, енергопостачання, розчистки найскладніших ділянок доріг на території сільських, селищних та міських рад району, у зв’язку з погіршенням погодних умов на території регіону.

Під час обговорення порядку денного наради очільником райдержадміністрації були надані відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, зокрема що стосуються активізації  роботи  з реалізації  програми Президента України «Велике будівництво» та  вакцинації населення від коронавірусної хвороби COVID – 19   на території району, інших актуальних питань.

Також, у ході проведення апаратної наради детально  розглянуто питання, що стосується  роботи служби у справах дітей  Білгород – Дністровської РДА. Як зазначила керівник ССД, на території району мешкає  всього дітей позбавлених батьківського піклування та дітей -  сиріт – 447 .

 Влаштовані до сімейних форм виховання – 389 дітей, у державних закладах – 27, у  центрах соціально – психологічної реабілітації дітей ССД – 11. На території району функціонують   6 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), в яких виховується 41 дитина та  21 прийомна сім’я -  виховується 39 дітей.  В сім’я  опікунів та піклувальників виховуються  311 дітей, що перебувають на первинному обліку в Білгород – Дністровському районі.

 Василь Петрович наголосив  на важливості здійснення систематичних виїздів працівників служби у справах дітей  РДА  до ДБСТ та прийомних сімей, які мешкають  на території району, з метою контролю за життям, здоров’ям, фізичним  та психологічного  розвитку  прийомних дітей і дітей-вихованців  в даних сім’ях.