Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації,  надає інформацію що координацію за своєчасність та належність вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству здійснює сектор з питань підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення. Водночас повідомляємо, що в територіальних громадах району визначені спеціалісти, що здійснюють роботу з соціального захисту населення та роботу з сім’ями/особами, що потрапили в складні життєві обставини, та відповідають за напрямок щодо протидії домашньому насильству. Особам, які постраждали від домашнього насильства надається соціально-психологічна підтримка. У разі існування, в наслідок вчинення домашнього насильства або інших обставин загрози життю чи здоров’ю особи, в тому числі дитини, про це негайно інформується уповноважений підрозділ органу Національної поліції за номером телефону 102 для вжиття спеціальних заходів до припинення насильства, недопущення його продовження чи повторного вчинення.

         Підтримуючи стратегічний напрямок Уряду України, з метою додержання гарантій із захисту прав та інтересів осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, а також забезпечення належного реагування на випадки такого насильства, надання допомоги постраждалим особам, створення умов для реалізації кожною дитиною права на зростання у безпечному сімейному оточені, відповідальними особами відповідних відділів об’єднаних територіальних громад надаються консультації безробітним особам щодо переліку документів, які необхідні для постановки на облік в Білгород-Дністровський міськрайонний центр зайнятості. Ознайомлюють постраждалу особу та кривдників із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», попереджають про адміністративну та кримінальну відповідальності у зв’язку з вчиненням домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального Кодексу України, Наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження порядку винесення уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України термінового заборонного припису стосовно кривдника». В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з метою підвищення обізнаності щодо протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, інформація розміщена на офіційному веб-сайті Білгород-Дністровської районної державної адміністрації, у вільному доступі оприлюднена на стендах управління соціального захисту населення, розповсюджена інформація про роботу: урядової «гарячої лінії» 15-47, національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, національної «дитячої гарячої лінії». Відповідна інформація розповсюджена на території сільських рад та територіальних громад району.

         Управлінням соціального захисту населення Білгород-Дністровської районної державної адміністрації розроблено та розповсюджено дорожню карту, для осіб, що постраждали від домашнього насильства та іншу акцидентну продукцію, для здійснення інформаційного комплексу.

         В сільських радах Білгород-Дністровського району, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», проведені  інформаційні заходи, які спрямовані на привернення уваги громадян до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми й жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

         Звернення про скоєння домашнього насильства надходять до Головного управління національної поліції в Одеській області Білгород-Дністровського відділу поліції із них деякі повідомлення направлені до управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської районної державної адміністрації, які в свою чергу перенаправлені за територіальною належністю до селищних рад. Відповідно до вимог чинного законодавства дані повідомлення були відпрацьовані.

             В усіх громадах району створені  координаційні ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильства та/або насильства за ознакою статті, торгівлі людьми де розглядаються питання щодо родин, в яких було здійснене домашнє насильство та є неповнолітні діти.

          В сільських радах  Білгород-Дністровського району з метою проведення превентивної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а саме у наступних громадах: Маразліївська сільська рада, Старокозацька сільська рада, Мологівська сільська рада, Сергіївська сільська рада, Татарбунарська міська рада, Лиманська сільська рада, Дивизійська сільська рада, Тузлівська сільська рада, Плахтіївська сільська рада.