Базова інформація про вакцинацію

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Наразі вакцинують медиків, людей віком від 60 років, соціальних працівників та освітян, військовослужбовців та співробітників структур державної безпеки, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівники критичної інфраструктури, засуджених та ув’язнених, персонал слідчих ізоляторів та місць позбавлення волі. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

«Наркотична залежність»

Останнім часом проблема  наркоманії стала дуже актуальною, проблема наркотиків крокує по світу все більш і більш упевнено. Якщо раніше наркотики вживали одиниці, і багато хто з них міг жити з цією звичкою досить довго, то зараз наркоманія стає масовою, а з поширеннямвеличезної кількості синтетичних наркотиків, які є дуже доступними і популярними серед молоді, це зло стало робити замах на найбільшу цінністьлюдства – дітей і молодих людей.Наркотичні речовини в наше століття інформаційних технологій стають доступні через мережу інтернет, особливо соціальні мережі

Година – спілкування «Сім’я. Цінності мого життя»

Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

Ті, хто кидають курити, ті виграють!!!

 За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (далі - ВООЗ), станом на 2019 рік від хвороб, які спричинені вживанням тютюну, щороку помирає понад 8 мільйонів людеий у світі. Вживання тютюнових виробів є одним з основних факторів ризику виникнення неінфекційних захворювань (серцево-судинних, цукрового діабету, раку, хронічних обструктивних захворювань легень і розладів психічного здоров’я), які є причиною майже 84% всіх смертей в Україні. Щороку 85 тисяч українців помирає від хвороб, спричинених курінням. З метою оцінки основних поведінкових і біологічних факторів ризику неінфекційних захворювань серед українців, у 2019 році було проведено опитування населення з медичним обстеження, узгоджене з принципами, методами та процедурами поетапного підходу до епіднагляду (STEPS), який схвалено ВООЗ. Загалом у дослідженні взяли участь 4 409 респондентів у віці 18–69 років, серед яких було здійснено опитування та проведено декілька фізичних вимірювань і біохімічних досліджень з метою збору даних щодо основних факторів ризику неінфекційних захворювань, зокрема вживання тютюну та алкоголю, нездорового харчування, гіподинамії. Дослідження виявило дуже високу поширеність неінфекційних захворювань, їх поведінкових і біологічних факторів ризику в Україні, серед яких був високий рівень споживання тютюну. Трохи більше третини населення (33,9%) на час проведення дослідження курили тютюн.

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!!!

Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області Інформує: в рамках виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік Держпраці за участі представників заінтересованих державних органів та соціальних партнерів з початку року проводилась національна інформаційно -роз’яснювальна компанія про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці для працівників та роботодавців.